Speciale geforceerde koeling IC416 op ATEX motoren

Het ontwerp van de ventilatorafdekking met een verlengd regenbeschermingsdak voor ATEX elektromotoren omvat alle IC416 (TEFV) motoren, maten 160-315 van het merk Končar. Het is ontworpen om luchtinlaat naar de ventilator en motorkoeling mogelijk te maken, terwijl de motor wordt beveiligd tegen directe regen en IP20-bescherming wordt geboden. De regenkap is verlengd en geperforeerd om de luchtstroom (zuiging) te garanderen en ervoor te zorgen dat de roterende as onder de afscherming niet met de hand kan worden aangeraakt.
 
Veel koelmethoden zijn specifiek geschikt voor bepaalde soorten toepassingen. Maar er zijn veel elementen om te overwegen bij het kiezen van hoe u uw motor wilt koelen. De optimale koelstrategie is afhankelijk van uw toepassing, de werkomgeving, levensduurvereisten en meer. En met onvoldoende koeling kunt u het risico lopen dat de motorwikkelingen na slechts een paar minuten gebruik in de verkeerde omstandigheden uitbranden. Om de juiste beslissing te nemen, kunt u vertrouwen op advies en ondersteuning bij ons. Het technische team heeft uitgebreide ervaring en een volledig bijgewerkt overzicht van de beschikbare alternatieven en de voor- en nadelen van de individuele opties.

Heeft u vragen, wilt u meer weten of heeft u een project waar dit van toepassing is? Neem contact op met B&P Elektromotoren B.V. voor meer informatie. Bel met ons via het algemene telefoonnummer 0344-616267 en we bespreken de mogelijkheden.