Motorreductoren overzicht

B&P Elektromotoren B.V. levert motorreductoren van een bijzonder hoge kwaliteit. Afkomstig van onze Europese producenten leveren wij standaard reductoren, coaxiale/haakse/opsteek tandwielkasten, wormwielreductoren en planetaire aandrijvingen. Deze gerenommeerde producenten scoren hoog op het gebied van innovatie, duurzaamheid en leverbetrouwbaarheid.


Motorreductoren bij B&P Elektromotoren B.V. zijn scherp geprijsd en zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt kiezen uit een standaard motorreductor of uitgevoerd met een IEC aansluiting, waardoor u vrij bent in het kiezen van een standaard elektromotor. Bij een defect, bent u hierdoor weer snel operationeel. Een groot deel van de motorreductoren is uitwisselbaar met verschillende merken, door de standaard montagematen. Verder voldoen de reductoren aan verschillende certificeringen voor internationale markten. Zo is een geschikte vervangende motorreductor snel te vinden.

Het omvat schroeflijnvormige, evenwijdige as- en spiraalvormige conische tandwielkasten met koppels tussen 50 en 18.000 Nm. Deze tweetraps-units blinken uit met hun grote overbrengingsbereik en zijn buitengewoon efficiënt dankzij het geavanceerde ontwerp. De lichte, maar robuuste aluminium behuizing van de tandwielkasten biedt een zeer veelzijdig en betrouwbaar product met een breed scala aan mogelijke toepassingen.


Zeer efficiënt
De tandwielkasten zijn tweetrapsuitvoeringen met een groot overbrengingsbereik, wat ze op hun beurt zeer efficiënt maakt. Bovendien laten de producten van deze serie slechts extreem lage vermogensverliezen zien. Aan de ene kant wordt dit bereikt door lage omtreksnelheden in de ingangstrap en aan de andere kant door het verminderen van spetterverliezen als gevolg van geoptimaliseerde hoeveelheden smeermiddel. Deze eigenschappen hebben ook een positief effect op de levensduur van het tandwiel. Onder normale gebruiksomstandigheden zijn de reductiemotoren tot 600 Nm onderhoudsvrij en voor de hele levensduur gesmeerd.


In overeenstemming met de eisen van de markt
Voor maximaal gebruiksgemak is de behuizing van de nieuwe tandwielkast serie ontworpen in overeenstemming met de eisen van de markt. De cruciale montagematen van het ontwerp komen overeen met de specificaties die al op de markt zijn vastgesteld en die directe uitwisseling mogelijk maken. Dit betekent dat tandwielmotoren niet alleen geschikt zijn voor gebruik in nieuwe toepassingen, maar ook eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in bestaande systemen als vervanging of voor optimalisatiedoeleinden.


Geoptimaliseerd ontwerp
Bij het ontwerpen van het nieuwe assortiment tandwielkasten hebben de ontwerpers in het bijzonder aandacht besteed aan de ontwikkeling van een robuuste behuizing, waarbij werd gekozen voor een lichte aluminium constructie voor framematen tot 600 Nm. Het spuitgietproces dat bij de productie wordt gebruikt, profiteert niet alleen van een glad oppervlak voor veeleisende hygiënische toepassingen, maar heeft ook een uitstekende warmtegeleidbaarheid. Het ontwerp van de behuizing verbetert deze eigenschap bovendien. Het intelligent ontworpen oppervlak stimuleert de warmtedissipatie van de interne tandwielonderdelen, waardoor een efficiëntere werking en een langere levensduur worden verzekerd.


Minder lawaai
De tandwielkasten worden gekenmerkt door hun soepele, stille werking. Hoogwaardige componenten, die bijna uitsluitend afkomstig zijn van eigen productie, werken perfect samen om de basis te vormen voor een gegarandeerde geluidsarme werking. Zelfs de flexibele tandwielconstructie helpt de geluidsemissie te verminderen. Het kleine motorrondsel zorgt voor lagere omtreksnelheden in de eerste fase en verminderde geluidsemissies.


Modulaire combinatie
Het bijzondere voordeel van het modulaire motorbereik is de mogelijkheid om systeemkits toe te voegen aan het standaardmodel, waardoor een groot aantal nuttige modules kan worden aangepast aan de eisen van de klant. Beschikbare motormodules zijn onder meer enkele en dubbele remsystemen, ventilatiesystemen, uitgebreide klemmenkastsystemen, encodersystemen (binnen en buiten de ventilatorafdekking), achteraanslagen, beschermkappen en handwiel.


 

Video

Een motorreductor voor de hele wereld

 • Standaard montagematen
 • Kan over de hele wereld worden geschakeld naar verschillende voltages
 • Certificeringen voor internationale markten

Geraffineerd ontwerp voor meer efficiëntie

 • Groot snelheidsbereik
 • Hoge efficiëntie
 • Lage geluidsniveaus
 • Geoptimaliseerde olie vulhoeveelheid
 • Tot 600 Nm onderhoudsvrij en levensduur gesmeerd
 • Hoogwaardige componenten en apparatuur
 • Motoren naar efficiëntieklasse IE4

 

Uitgebreide uitrusting voor meer flexibiliteit

 • Kan worden uitgebreid met verschillende motormodules
 • Temperatuurbewaking zonder extra kosten
 • Beschermingsklasse IP55 voor het standaardontwerp
 • Omschakeling naar 100/120 Hz-karakteristiek bij gebruik van frequentieregelaar

 

Het optimale programma voor lagere kosten

 • Vermindering van exploitatiekosten voor exploitanten van installaties
 • Standaard montage-afmetingen maken eenvoudige uitwisselbaarheid mogelijk zonder systeemconversie
 • Lage onderhoudskosten
 • Flexibiliteit en besparingen voor inkoop, technologie en warehousing

 

Het optimale programma voor lagere kosten

 • Wereldwijde vestigingen en verkooppartners
 • Korte levertijden
 • Innovatieve productconfiguratietool

 

Wilt u hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op.