VACON® 100 Training 2020

In 2020 zijn er weer verschillende trainingen beschikbaar voor u om bij te wonen. Werkt u af en toe met een Vacon regelaar of juist heel vaak. Voor een ieder zijn er specifieke trainingen. U kunt kiezen uit de onderstaande trainingen. Dient de training bij u op locatie plaats te vinden. Laat het ons weten.

 

VACON® 100 Training Module 1 13 feb / 16 apr / 18 jun
VACON® 100 Programmeer Training Module 2 14 feb / 17 apr / 19  jun

 

VACON® NXP Training Module 1 19 maa / 25 jun
VACON® NXP Programmeer Training Module 2 20 maa / 26 jun


Aanmeldformulier 
klik op de link.

Inhoud training klik op de link.

Aanmelding
De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 245,00 per persoon, excl. btw. Deze prijs is inclusief lunch, een uitgebreide cursusmap en certificaat van deelname. Per training zijn 8 plaatsen beschikbaar. Tevens is een bedrijfsspecifieke training mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Cursustijden : 09:00 – 16:00 – Vanaf 8:30 staat de koffie voor u klaar.

Aanmeldingsformulier mailen : info@bnpelektromotoren.nl T.a.v. Dhr. Jan Pals
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging.
Aanmeldingen zijn definitief, bij ziekte en/of verhindering mag een plaatsvervanger deelnemen.

Inhoud VACON® 100 Training, Module 1
Het doel van deze training is u bekend te maken met de VACON 100 frequentieregelaars. Na het volgen van deze training bent u in staat VACON 100 frequentieregelaars op een correcte wijze te installeren en voor relatief eenvoudige toepassingen in te stellen.

De training bestaat uit zowel een theoretisch als een hands-on gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte van de training wordt ingegaan op het parametreren en dimensioneren van een frequentieregelaar en worden de voor de elektrische aandrijvingen belangrijke EMC-eisen toegelicht. Daarna wordt een groot gedeelte van de tijd besteed aan praktische hands-on oefeningen.

Het programma van VACON 100 Training, module 1 ziet er als volgt uit:
• Motoren en frequentieregelaars algemeen
• Belangrijkste eigenschappen van het VACON-regelprincipe – elektrische installatie
• Werking van de VACON 100 frequentieregelaars – parameter structuur – kopieer functie – aansluitvoorbeelden en EMC-aspecten
• Praktische oefeningen
• Fout zoeken en analyseren
• Gebruik van softwaretool VACON Live

Inhoud VACON® 100 Programmeer Training, Module 2
De VACON 100 Programmeer Training, Module 2 heeft tot doel cursisten in staat te stellen de Danfoss VACON 100 frequentieregelaars optimaal te parametreren door middel van zowel het bedieningspaneel als de VACON Live software.

De mogelijkheden die de VACON Live software biedt op het gebied van parametreren, parameter backup en trending komen tijdens deze cursus uitgebreid aan bod.

De inhoud van de VACON 100 Programmeer Training, Module 2 omvat de volgende onderwerpen:
• Algemene inleiding VACON Live software tool en de parameter structuur van de VACON 100 frequentieregelaars
• Uitgebreide uitleg bij de verschillende applicaties en parametergroepen in de VACON 100 frequentieregelaars
• VACON Live software tool
• Alarmen en foutmeldingen

De cursus heeft een praktisch en interactief karakter waarbij wij ook de parameters die voor uw specifieke toepassing van belang zijn in detail behandelen.
In de training zijn laptops beschikbaar voor het uitvoeren van verschillende programmeeropdrachten. U kunt ook uw eigen laptop meenemen, dan kan de gratis VACON Live software tijdens de cursus geïnstalleerd worden.

Inhoud VACON® NXP Training, Module 1
De VACON NXP Training, Module 1, is er op gericht u bekend te maken met de VACON NXP frequentieregelaars van Danfoss Drives. De training bestaat uit zowel een theoretisch als een hands-on gedeelte. Na het volgen van deze training bent u in staat VACON NXP frequentieregelaars op een correcte wijze te installeren en voor relatief eenvoudige toepassingen in te stellen.

Tijdens het theoretische gedeelte van de training wordt ingegaan op het parametreren en dimensioneren van een frequentieregelaar en worden de voor de elektrische aandrijvingen belangrijke EMC-eisen toegelicht. Daarna wordt een groot gedeelte van de tijd besteed aan praktische hands-on oefeningen.

Het programma van VACON NXP Training, Module 1 ziet er als volgt uit:
• Motoren en frequentieregelaars algemeen
• Belangrijkste eigenschappen van de VACON NXP frequentieregelaars
– hardware
– regelprincipe
– elektrische installatie
• Werking van de VACON NXP frequentieregelaars
– parameter structuur
– kopieer functie
– aansluitvoorbeelden en EMC-aspecten
• Praktische oefeningen
• Fout zoeken en analyseren
• Gebruik van softwaretool NCDrive

Inhoud VACON® NXP Programmeer Training, Module 2
De VACON NXP Programmeer Training, Module 2 richt zich met name richt op het programmeren van de VACON NXP frequentieregelaars en de mogelijkheden die het software tool VACON Live biedt.
De VACON NXP Programmeer Training, Module 2 sluit aan op de VACON NXP training, Module 1. Het dient daarom de aanbeveling eerst deze training te volgen.

De cursus heeft een praktisch en interactief karakter waarbij wij ook de parameters die voor uw specifieke toepassing van belang zijn in detail behandelen.
In de training zijn laptops beschikbaar voor het uitvoeren van verschillende programmeeropdrachten. U kunt ook uw eigen laptop meenemen, dan kan de gratis VACON Live software tijdens de cursus geïnstalleerd worden.