Hybride (varen) voortstuwingen

Elektrische voortstuwing biedt veel vrijheid in het scheepsontwerp en schepen kunnen veel efficiënter worden ontworpen omdat er bij de opstelling van de uitrusting geen rekening hoeft te worden gehouden met de mechanische beperkingen van traditionele configuraties.

Voordelen van elektrische/hybride voortstuwing
• Het vermogen kan worden geleverd door een willekeurig aantal generatoren, wat een hoge redundantie mogelijk maakt
• De combinatie van motor en frequentieregelaar verbruikt alleen energie wanneer de azimuth thruster (roerpropeller) actief wordt gedraaid
• Het milieu profiteert van een lager brandstofverbruik en een lagere uitlaatgasemissie
• Elektrische voortstuwing is een goede basis voor de volgende ontwikkelingsfase: hybridisatie.

Project van een klant van B&P Elektromotoren B.V.

Over het algemeen kunnen moderne elektrische aandrijvingssystemen van schepen (diesel-elektrisch, LNG-elektrisch of volledig elektrisch) vrij gemakkelijk omgebouwd worden naar een hybride oplossing. In het beste geval kunt u een schip, door enkel een parallel E-Storage systeem toe te voegen, besturen met batterijstroom tijdens pieken in de stroomvraag. In sommige gevallen kunt u het best een DC-stroomverdeling gebruiken in plaats van, of in combinatie met, traditionele AC-stroomdistributie.

De oplossingen van B&P Elektromotoren B.V. voor de maritieme en offshore-sector zijn elektromotoren en frequentieregelaars die met typegoedkeuringen van goedkeuringsinstanties: DNV-GL, ABS, Bureau Veritas, Korean Register, CCS, RINA, Lloyds Register, RMRS en Class NK geleverd kunnen worden. Dat biedt u de grootst mogelijke keuze bij het selecteren van frequentieregelaars en elektromotoren voor uw maritieme toepassing.

Schone hybride aandrijving
Frequentieregelaars spelen een belangrijke rol bij hybridisatie en integratie en bieden oplossingen voor de maritieme en offshore sectoren die het verbruik van dieselolie willen beperken en de emissies willen minimaliseren. Er vindt al een verschuiving plaats naar schonere brandstoffen, zoals vloeibaar aardgas (LNG). In de toekomst gaat deze ontwikkeling verder, richting volledig elektrische schepen. Ondertussen investeren scheepswerven en scheepseigenaren steeds meer in hybride maritieme systemen om de flexibiliteit van het ontwerp en de installatie te vergroten, de bedrijfsprestaties te verbeteren en de milieueffecten te minimaliseren. Veel scheepstypen, van kleine veerponten tot enorme vliegdekschepen, kunnen hybridisatietechnologie gebruiken om efficiëntere en schonere prestaties te realiseren.

Project van een klant van B&P Elektromotoren B.V.

De voordelen zijn belangrijke zakelijke drijfveren :
• betere scheepsprestaties
• lagere emissies
• lage bedrijfskosten door een lager brandstofverbruik
• lagere onderhoudskosten ten aanzien van dieselmotoren
• lagere geluidsniveaus
• beter langetermijnrendement van het voedingssysteem.

Voor uw bedrijf
De elektromotoren- en frequentieregelaar specialisten van B&P Elektromotoren B.V. bieden persoonlijk advies en applicatieontwerp ter ondersteuning van OEM’s en systeemintegrators. We bieden ook maatwerkoplossingen.