Frequentieregelaars voor toepassingen in hijskranen

De VACON NXP frequentieregelaars zijn uitermate geschikt voor het aansturen van elektromotoren die in hijsapplicaties worden toegepast. Bijvoorbeeld in hijskranen, maar ook in gevelinstallaties. De VACON NXP frequentieregelaar biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden om de besturing zo accuraat mogelijk te laten verlopen.

Alle hoofdbewegingen die zijn uitgevoerd met een draaistroommotor kunnen worden aangedreven met de VACON NXP frequentieregelaar, zoals het draaien van de kraan, de hijsbeweging en de hijsbeweging van de kraanarm. Dit biedt een uitermate flexibele oplossing bij het realiseren van nieuwe installaties of het moderniseren van bestaande. Dit levert uiteindelijk een kostenbesparing op  in de vorm van tijd voor engineering en componenten.

Enhanced_NXP_C_range_CMYKMet het gebruik van de VACON NXP frequentieregelaar wordt een verhoogde hijsprestatie gerealiseerd door gelijkmatige remcontrole en accurate snelheidscontrole. Aansturing door middel van Profibus en Modbus TCP of andere interfaces behoren tot de mogelijkheden, evenals terugvoeding naar het net door bijvoorbeeld een gridconverter. Remweerstanden, remchoppers en encoder behoren tot de standaardopties.

De NXP is voorzien van een Type Approval, zoals o.a. BV en LRS en kan geleverd worden in een IP21,  IP54 en cabinet uitvoering.

Meer informatie >