Kies voor het hoogst haalbare rendement

Bij B&P Elektromotoren B.V. kunnen we bij de selectie van motor/frequentieregelaar de meest efficiënte combinatie voor u selecteren. In de toekomst moet de combinatie motor/frequentieregelaar aan een minimum rendement voldoen, maar wat is het maximaal haalbare rendement? Aan de hand van een aantal tools kunnen we samen bekijken hoe we de gewenste situatie kunnen creëren. Ook kunt u overwegen of u alternatieven wilt bekijken.

 

Systeemefficiëntie
Het systeem, ook wel Power Drive System genoemd, bestaat uit een Complete Drive Module en een motor. De IES-classificatie wordt bepaald door de verliezen van de CDM en de verliezen van de motor op te tellen bij het werkpunt 100% snelheid en 100% koppel.

Drive-efficiëntie
De volledige CDM IE-classificatie is gebaseerd op de verliezen van de regelaar. Dit is inclusief EMC-filters, remchoppers etc. De verliesbepaling is gebaseerd op de standaard fabrieksinstelling, zoals o.a. schakelfrequentie etc. De classificatie is gebaseerd op het punt 90% frequentie en 100% stroom.

Motor efficiëntie
Het motorrendement voor directe on-line (DOL) motoren wordt berekend zoals gedefinieerd in IEC 60034-30-1. De IE-classificatie voor motoren is gedefinieerd op het werkpunt bij 100% snelheid en 100% koppel.

Heeft u vragen, wilt u meer weten of heeft u een project waar dit van toepassing is? Neem contact op met B&P Elektromotoren B.V. voor meer informatie.