RedproducticonALL

Over Danfoss

Danfoss is een toonaangevende leverancier van energie-efficiënte technologieën die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Met oplossingen voor gebouwen, industrie en infrastructuur helpt Danfoss energie te besparen, emissies te verminderen en voedselproductie te verbeteren.

Danfoss is opgericht in 1933, en ontwikkelt sinds 1968 frequentieregelaars en soft starters die de efficiëntie van elektromotoren optimaliseren. De VLT® en VACON® frequentieregelaars zijn verkrijgbaar in diverse vermogens en geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Danfoss verbreedt zijn horizon voortdurend met innovaties zoals de iC2-Micro en iC7-Automation frequentieregelaars. Tegelijkertijd omarmt men de energietransitie met geavanceerde vermogensomzetters die hybride en volledig elektrische oplossingen mogelijk maken voor de maritieme sector en smart grids. Denk hierbij aan energieopslag, gebruik van walstroom, slim opladen en elektrolyse. Door middel van voortdurende innovatie en samenwerking met partners, zoals B&P Elektromotoren, zet Danfoss zich in voor een koolstofarme toekomst.

B&P Elektromotoren B.V. is benoemd tot PREMIUM Authorized Partner van Danfoss

Uw voorraadhoudende specialist in de aandrijftechniek. Hybride of juist gewoon standaardoplossingen, u bent bij ons aan het juiste adres.

Als toegewijde partner van Danfoss, met decennialange expertise in aandrijf- en besturingstechnologie, bieden wij een complete en op maat gemaakt assortiment. Onze ervaren specialisten werken nauw samen met Danfoss en diverse gespecialiseerde afdelingen binnen ons bedrijf om aan uw unieke behoeften te voldoen. Zelfs de meest uitdagende opdrachten voeren wij met precisie en vakkundigheid uit.

Onze diepgaande kennis en begrip van uw bedrijf stellen ons in staat om oplossingen te bieden die precies aansluiten op uw specifieke eisen.

 

Industrieën

Industrie

Efficiënter en duurzamer produceren is de opgave waar de industrie vandaag de dag voor staat. Danfoss levert energie-efficiënte oplossingen die industriële processen optimaliseren.

Of uw bedrijf nu actief is in de staal-, chemische, textiel- of papierindustrie: Danfoss experts werken samen met B&P Elektromotoren om u te helpen de betrouwbaarheid van uw systemen te verhogen, energie te besparen en emissies te verminderen.

Food & Beverage

Efficiëntie en flexibiliteit zijn essentieel in de voedsel- en drankindustrie. Daarom biedt Danfoss Drives geavanceerde frequentieregelaars die uw productieprocessen optimaliseren. Deze oplossingen, met ingebouwde sensortechnologie en voorspellende onderhoudsmogelijkheden, maximaliseren de efficiëntie en minimaliseren downtime.

HVAC

Een comfortabel en gezond binnenklimaat is essentieel in elk gebouw. De intelligente frequentieregelaars van Danfoss zorgen voor optimale prestaties en efficiëntie van uw HVAC-systemen. Met geavanceerde functies, zoals brandmodus, flowregeling, lekdetectie en backchannelkoeling, om een betrouwbare werking en optimaal comfort te garanderen.

Maritiem en Offshore

De maritieme sector is cruciaal voor de wereldeconomie, maar staat voor de uitdaging om efficiënter en duurzamer te worden. Danfoss draagt hieraan bij met geavanceerde expertise die de energie-efficiëntie van schepen verhoogt en emissies reduceert, zowel aan boord als aan wal.

Condition-based Monitoring

Haal meer uit uw systeem met Condition-based Monitoring. Intelligente Danfoss frequentieregelaars verzamelen en analyseren data van diverse sensoren, zonder dat u complexe extra systemen hoeft te installeren. 

Condition Based Monitoring | Danfoss

Harmonischen

Harmonischen in uw elektrische systeem kunnen leiden tot inefficiëntie, storingen en hogere energiekosten. Danfoss en B&P Elektromotoren helpen u deze uitdagingen te overwinnen met oplossingen op maat die harmonischen reduceren en de prestaties van uw systeem optimaliseren.

Harmonischenreductie | Danfoss

Frequentieregelaars

Nieuw: iC2-Micro

Maak kennis met de iC2-Micro, de nieuwste generatie compacte frequentieregelaars van Danfoss. Deze drive combineert optimale efficiëntie en duurzaamheid met gebruiksgemak, en is de ideale oplossing voor toepassingen zoals pompen, ventilatoren en transportbanden. De iC2-Micro bouwt voort op het succes van zijn voorganger, de VLT® Micro Drive FC 51, en tilt prestaties en gebruiksvriendelijkheid naar een hoger niveau.

iC2-Micro | Danfoss

Voedingsspanning en vermogensbereik

  • 1 x 200-240 V ... 0,37-2,2 kW
  • 3 x 380-480 V ... 0,37-22 kW
  • 1 x 100-120 V ... 0.37-1.1 kW
  • 3 x 200-240 V ... 0.37-11 kW

Nieuw: iC7-Automation

Ontdek de iC7-Automation, de krachtige frequentieregelaar van Danfoss die speciaal is ontworpen voor veeleisende toepassingen waar betrouwbaarheid en prestaties essentieel zijn. Met geavanceerde connectiviteit, ijzersterke beveiliging en ingebouwde intelligentie, maakt de iC7-Automation de weg vrij voor de voordelen van het Industrial Internet of Things (IIoT).

iC7-Automation | Danfoss

Voedingsspanning en vermogensbereik

  • Frequentieregelaars: 3 x 380-500 V AC ... 0,37 - 710 kW
  • Luchtgekoelde systeemmodules: 3 x 380-500 V AC ... 200-1400 kW


NXP Air Cooled

VACON® NXP Air Cooled frequentieregelaars bieden nauwkeurigheid en vermogen voor toepassingen die robuuste en dynamische prestaties moeten leveren.
Ze zijn leverbaar in een volledig vermogensbereik tot 2 MW en worden ofwel op de wand gemonteerd, ofwel geleverd als vrijstaande modules in een IP 00-behuizing. Meer informatie vindt u in de selectiegids brochure onder downloads.

Vacon NXP Air Cooled

Voedingsspanning en vermogensbereik

  • 3 x 208-240 V 0,55-90 kW
  • 3 x 380-500 V 1,5-1200 kW
  • met DriveSynch 1,5-4000 kW
  • 3 x 525-690 V 2-2000 kW
  • met DriveSynch 2-4500 kW

Algemeen

Wetenswaardigheden over Frequentieregelaars

Meer informatie over frequentieregelaars, ook wel drives, frequentieomvormers, inverters of vfd genoemd, vindt u in het beroemde naslagwerk: Wetenswaardigheden over Frequentieregelaars.

BlueproductIconbannerALL