💶 Nieuwe TCO tool met IE4 & IE5 elektromotoren 💰

Wist je dat een van de grootste energieverbruikers in de industrie elektromotoren zijn? Ze worden gebruikt voor alles, van ventilatoren en pompen tot transportbanden en andere machines. Door nieuwe, strengere regels zijn motorenfabrikanten gedwongen om zuinigere motoren te maken. Dat betekent dat jij als gebruiker of machinebouwer nu echt iets kunt doen om je energieverbruik al dan niet op je machines te verlagen en minder CO2 uit te stoten. B&P Elektromotoren heeft zelfs een speciale calculator om je daarbij te helpen!

Uit onderzoek blijkt dat elektrisch aangedreven systemen zo’n 65% van het totale industriële energieverbruik voor hun rekening nemen. Met de nieuwste generatie elektromotoren kun je het elektriciteitsverbruik van je aandrijvingen met 10 tot 20% verminderen ten opzichte van oudere modellen. En nog beter nieuws: je hebt een moderne, energiezuinige elektromotor vaak al binnen vijf jaar terugverdiend.

Wanneer is het tijd om je elektromotoren te vervangen? Als je verouderde motoren blijft gebruiken, betaal je onnodig veel voor energie. Hoe meer en hoe ouder je motoren zijn, hoe hoger je energierekening en CO2-uitstoot. Of het slim is om al voor het einde van de technische of economische levensduur over te stappen naar energiezuinigere motoren, hangt van verschillende dingen af. Dit noemen we de Total Cost of Ownership.